Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(2474 niezalogowanych)
1 Post

(^marta^)
Wiking
powinienes byc zbanowany za obrazanie forumowiczow !!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
^marta^ napisał:
zgaszony szybko sie wylogowal z forum

post wymoderowany - proszę odnosić się kulturalnie do innych użytkowników
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
SUZII napisał:
Zgadzam sie z wami dziewczyny ,wiem ze pobieraja Polacy taki zasilek oklamujac NAV i znam przypadki gdzie musza zwracac te pieniadze (sama bylam swiadkiem w Nav pomagalam tlumaczyc i wyjasnic powod nieuczciwego pobierania pieniedzy-porostu wstyd....
A hitem jest ze dwoje rodzicow tu mieszkajacy pobierali wspolnie takie pieniadze -i co powiedza ze niewiedzieli ...Dla mnie to szczyt glupoty

Przepraszam male sprostowanie
Chodzilo mi o to ze pracownicy polscy pobieraja zasilki ,kiedy zony sa w domku w Polsce.....i wychowuja dzieci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Jak ja jestem debilem to kim jest takie cos co pisze takie dyrdymaly i udaje ze jest kims...A debil to cie ..Reszte sam sobie dopisz,bo zacieniutki jestes zebym sie z toba w polemike wdawal..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
pawello napisał:
Jak ja jestem debilem to kim jest takie cos co pisze takie dyrdymaly i udaje ze jest kims...A debil to cie ..Reszte sam sobie dopisz,bo zacieniutki jestes zebym sie z toba w polemike wdawal..

i vice versa, cieniasie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Hej...co tak nerwowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
po pierwsze nawet jezeli sie nie zgadzasz z tresciami pisanymi na forum nie masz prawa wyzywac ludzi i obrazac
po drugie to Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem

prosze o ignorowanie tego osobnika bo jest pewnie tzw TROLLEM
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
SUZII napisał:
Hej...co tak nerwowo

A jak ma być !!! Ktoś zadał na tym forum pytanie o rodzinne. Odpowiedziałem jak to było w moim przypadku i od razu atak!. Sprostowałem tylko jedną wypowiedź która była niekompletna przez co nieprawdziwa! Jeżli toś taki jak pawello wie lepiej jak ja załatwiam swoje sprawy to można go tylko nazwać debilem. Więcej na posty w tym temacie nie piszę - HADE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Nie pisales na poczatku ze opisujesz skoj konkretnie przypadek.Zaczoles krzyczec ze kolejni dobrze poinformowani zeby sie nie udzielac jak niewiemy itd..A ja ci zadalem tylko pytanie czy zlozyles wniosek a ty wyskoczyles z debilem.Wcale nie pisalem jak ty to zalatwiales .Wiec naucz sie czytac ze zrozumieniem,to takie proste.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
pawello napisał:
Nie pisales na poczatku ze opisujesz skoj konkretnie przypadek.Zaczoles krzyczec ze kolejni dobrze poinformowani zeby sie nie udzielac jak niewiemy itd..A ja ci zadalem tylko pytanie czy zlozyles wniosek a ty wyskoczyles z debilem.Wcale nie pisalem jak ty to zalatwiales .Wiec naucz sie czytac ze zrozumieniem,to takie proste.

pawello napisałem dokładnie tak i tu cytat:

Około 5 miesięcy od złożenia pisma. Załatwiałem to w NAV Andebu komune. Dołączyłem do formularza tylko akt ślubu, akty urodzin dzieci. Jeżeli powiesz w USC w polsce, że potrzebujesz te akty w języku angielskim w celu uzyskania zasiłu na dzieci u zagranicznego pracodawcy otrzymasz od ręki przetłumaczone odpisy bez żadnych opłat. Ponadto otrzymałem zasiłek pomimo, iż nie jestem zameldowany na tym samym adresie w polsce co żona. MOPS w polsce zarządał ode mnie tylko orginału umowy o pracę, ale oddał mi kopię potwierdzoną urzędowo.

Pozdrawiam

nie chce mi sie wiecej z tobą gadać bo z czytaniem u ciebie może i dobrze ale ze zrozumieniem tekstu to juz calkiem kiepsko - z kontekstu tej wypowiedzi każdy logicznie myślący człowiek domyśli się że chodzi o mój przypadek, ty jednak w zaparte twierdzisz że to ja mam problemy...

PS. Z tekstu również jasno wynika, że nie mieszkam w norwegi więc może sam się zastanów jakie bzdury wypisujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok